• +90 312 287 44 44 (Pbx)
  • Kizilirmak Mah. 1450 Street A.T.M. No:1 Block B Floor-15 Flat:72-73 Çukurambar ANKARA
Diş Eti Hastalığı nedir ?
 
Dişlerin çürüksüz ve sağlıklı olması gerektiği kadar, dişleri taşıyan kemik ve dişeti dokularının da sağlığı çok önemlidir. Dişeti dokularının sağlığı ile ilgilenen bilim dalına periodontoloji denir. 
 
Diş eti hastalıkları, basit dişeti kanamalarından, derin diş eti çeplerine ve diş eti çekilmelerine kadar çeşitli şiddette olabilir. Diş eti sorunlarının ana sebebi, dişlerin uygun biçimde fırçalanmaması ve temizliklerinin ihmal edilmesidir. Dişlerin arasında biriken mikroskobik düzeydeki yiyecek artıkları, uzun süre zarfında diş eti cebi içinde iltihaplanmalara ve buna bağlı olarak kemikte ve diş etinde çekilmelere neden olur. Bu durum ilk olarak diş fırçalama esnasında kanamalarla kendisini gösterir, bu duruma gingivitis denir. Çoğu hastamız, diş fırçalarken kanama olması sebebiyle dişlerini fırçalamamaya başlarlar. Bu, doğal olarak durumu şiddetlendirir. Diş eti hastalıklarının önlenmesinin ve tedavi edilmesinin ilk safhası düzgün bir diş fırçalama alışkanlığının sağlanmasıdır. 
 
Diş eti hastalıklarının başlangıç tedavisi ise diş taşı temizliğidir. Diş taşı, ağızdaki yiyecek artıklarının zamanla kalsifiye olması ve sertleşmesi sonucu oluşur. Zamanla bu durum, diş eti çekilmesi olarak kendini gösterir. Diş taşı aynı zamanda mikrobik olarak da bir odak vazifesi görerek süregelen bir iltihap kaynağı olur.